Passie voor Paarden


Coco

Coco heet ze, voluit Isla del Coco en in haar officiele papieren Ilonka, maar dat vonden we toch een beetje een suffe naam. En suf is ze allesbehalve! Een pittige merrie van 18 jaar, met de ’looks’ van een 8-jarige meid, moeder van 2 kinderen. Haar eerste is Amazingh (van Flemmingh) 

          Amazingh

Een jaar later volgde Bubbles (van Lingh)
Ook een merrie en zij heeft nogal een moeilijke jeugd gehad. In die zin, dat ze reeds 11 uur na haar geboorte in de wei een paar rake klappen van een andere merrie heeft gehad, die ook nog maar net een veulen had gebaard. Bubbles vergiste zich, dacht dat die ene bruine in de wei haar eigen moeder was en wilde een slokje melk. Dat viel niet in goede aarde, dus kreeg onze Bubbles alle hoeken van de wei te zien. Luchtzakken vol met bloed, dat door haar neus naar buiten kwam.
Een ooggetuige heeft nog nachtmerries (what’s in the name…)van het feit, dat ze de kleine spruit enkele salto’s door de lucht zag maken. Met spoed naar de dierenarts gebracht alwaar ze 8 dagen, dag en nacht, om de 2 uur werd behandeld en gevoed middels een buisje in haar luchtpijp, opgehaald bij het ziekenhuis en eigenlijk alleen in de geneeskunde voor mensen gebruikt. Vrij experimenteel dus. Na die 8 dagen was de code rood voorbij en begon de periode van 4 weken met code oranje, nog steeds gevaarlijk, want een fatale infectie zit in zo’n geval in een klein hoekje….
En al die tijd was Coco, afstammeling van Bredero, een modelmoeder, waakzaam, zorgzaam en beschermend, maar altijd met begrip voor de ‘mensen’ die aan haar kind zaten te frummelen.

De naam Bubbles kwam ook pas toen de champagne werd opengetrokken nadat die roerige periode voorbij was.
Na haar periode van 2 zwangerschappen had Coco weer energie genoeg om haar baasjes Kiki en Milika van veel rijplezier te laten genieten. Apart is wel, dat Kiki, dochter van Milika, ook haar eerste uren op deze aardkloot bijna niet had overleefd, doordat ze door de verpleegster na een flesje kamillethee iets te snel in haar wiegje werd gelegd en dit bijna met de dood heeft moeten bekopen. Kortom, sterke, dappere meiden, met een mama, die er altijd alles aan zal doen om haar kroost te redden van een wisse dood.

Bubbles

En dit is Bubbles nu! In blakende gezondheid in 2013.

Helaas is Coco ongeneeslijk ziek geworden en hebben we haar moeten laten inslapen op 17 juni 2011.