Kick Off Asieldierencampagne Dierenbescherming

ingevoerd op 13-5-2009

Maandag 25 mei is het zover. Dan gaat de asieldierencampagne ”Ik Zoek Baas” van de Dierenbescherming weer van start. De kick of voor deze campagne wordt gedaan door de directeur van de Dierenbescherming Frank Dales en Milika Peterzon. Zij mocht onlangs de ”Gouden Kwispel” in ontvangst nemen voor Hart van Nederland. Een nieuwe trofee van de Dierenbescherming die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon, organisatie of instantie die gedurende lange tijd op onderscheidende wijze heeft bijgedragen aan de bewustwording en verbetering van dierenwelzijn in Nederland. Hart van Nederland kreeg deze prijs omdat ze vaak aandacht besteden aan dierenmishandeling en graag helpen met het zoeken naar nieuwe baasjes voor verwaarloosde dieren.

Lokatie van de kick off: Dierenasiel ’t Hart in Soest.

Doel van de campagne

Het doel van de campagne is tweeledig: enerzijds het bewerkstelligen van een positiever imago van de asieldieren, anderzijds het zo breed mogelijk bekendmaken, dat de Dierenbescherming zich inzet voor asieldieren.  

Idee achter de campagne

Het idee achter deze campagne is de emancipatie van het asieldier. Het karakter van het dier staat centraal en tekst en beeld communiceren vanuit het perspectief van het dier. Er zijn in commercials markante asieldieren te zien zien, zonder opsmuk en zonder tralies of hokken. Overigens zoeken de dieren niet zomaar een baas, de hond of kat heeft een heus verlanglijstje!

Kijk op:

www.dierenbescherming.nl/ikzoekbaas